Medovina z agátového medu Pleva 0,5l/0,2l
• bez pridaného cukru
• pri výrobe nie je použité tepelnej úpravy
• neobsahuje žiadne konzervačné látky, farbivá ani príchute
• ocenená bronzovou medailou Medovinka roku 2020
.png?68f896e5)
.png?68f896fb)
.png?68f896f1)
.png?68f896d7)
Naša agátová medovina získala bronzovú medailu v kategórii tradičných medovín v súťaži Medovinka roku 2020.
Najobľúbenejšie jednodruhové medové víno
Agátovú medovinu pripravuje rodinná firma Pleva kvasením agátového medu za použitia špeciálnych kvasiniek bez pridávania cukru. Medová vína - medoviny vyrábajú cez pätnásť rokov. A pretože nemali žiadny recept odovzdávaný z generácie na generáciu, vytvorili si vlastné originálne receptúru. Inšpirovali sa v knižkách, konzultovali proces výroby s vinárom, kvasilo a ochutnávali. Receptúra, ktorú používajú dnes, je vypiplaná a premyslená do najmenšieho detailu.
Medoviny kvasia pri teplote 22 až 25 stupňov, alebo niektoré pri nižšej teplote okolo 9 stupňov. Kvasenie pri nižšej teplote trvá približne o mesiac dlhšie, ale v medovine po ňom zostane zachovaných veľa aromatických látok a vôňa aj chuť nápoja je potom oveľa bohatšia. Proces kvasenia pri nižšej teplote je náročnejšia, preto ním neprechádza každá šarža, venujú sa mu najmä u agátovej a lipovej medoviny. Vykvasené medové víno samozrejme nemá ešte dokonalú chuť, preto je potrebné ho nechať minimálne rok a pol zrieť.
Čisto prírodné zloženie
Dbajú na čisto prírodné zloženie všetkých medovín rodinnej firmy Pleva. Neobsahujú žiadne konzervačné látky, farbivá a príchute. Nie sú dokyselované ani dosladzované, samozrejmosťou je tiež to, že neobsahujú žiadny cukor. A pretože chcú zachovať dôležité látky obsiahnuté v mede, sú ich medoviny vyrábané kvasným procesom za studena - to znamená, že sa med pred pridaním kvasiniek nevarí.
Každé kvasenie má originálnu chuť, ktorá presne zodpovedá chuti medu, z ktorého je nápoj vyrábaný. Každá z šarží je teda jedinečná svojou chuťou, vôňou aj farbou.

V internetovom obchode www.pleva.sk je zakázaný predaj alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov.
Lahodnú medovinu z agátového medu môžete konzumovať na štyri spôsoby:
1. Tradične si ju môžete naliať za izbovej teploty, krásne vás zahreje.
2. Pokiaľ udrú naozaj tvrdé mrazy, ohrejte ju na max. 50 stupňov a podávajte v hrnčeku či kalíšku príjemne teplú.
3. V lete vás naopak môže veľmi osviežiť. Buď nechajte fľašu v chladničke a podávajte ochladenú, prípadne s ľadom, alebo...
4. ...prelejte požadované množstvo medoviny do plastovej fľaše a dajte ju do mrazničky. Voda obsiahnutá v medovine zmrzne, ale alkohol zostane tekutý. Vznikne teda nápoj konzistencie ľadovej triešte, ktorý bude obsahovať ľadové kúsky a zachová si výnimočnú medovinovú chuť. Pri horúcich letných dňoch úžasne osvieži.
Zloženie: voda, agátový med
Prírodné zloženie: Tento výrobok má čisto prírodné zloženie. Suroviny sú z obnoviteľných zdrojov a sú použité šetrné výrobné procesy
Dodatočné parametre
| Kategória: | MEDOVINY |
|---|---|
| EAN: | Zvoľte variant |
| Objem väčší: | 0,5 l |
| Objem menší: | 0,2 l |
| Obsah alkoholu: | min. 12% |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
.png)